SEMINÁŘ V CENTRU REHABILITACE KONÍ V KOLESÁCH

Již v roce 2019  jsme ve spolupráci s Centrem rehabilitace koní  V&E v Kolesách zahájili spolupořádání vzdělávacího semináře pro veřejnost, milovníky a majitele koní a to na téma „Rány u koní a jejich léčba“. Lektorkou celého dne byla Doc. MVDr. Jana Mezerová, Ph.D. Za VVS Verměřovice vystoupil Ing. Záhora s příspěvkem „Moderní technologie výroby a kvalita vstupních surovin“. Součástí vzdělávacího dne byla i prohlídka Rehabilitačního a balneoterapeutického centra pro dostihové, sportovní a hobby koně včetně praktických ukázek.

VELKÁ SLUŠOVICKÁ

VVS Verměřovice je již několikátým rokem partnerem dostihů pořádaných na závodišti ve Slušovicích.

Ve sváteční den 28. října 2019  jsme podpořili věcnými cenami všech devět dostihů 37. Velké Slušovické Steeplechase společnosti D Plast, a.s. Třetím dostihem v pořadí byla přímo Cena výrobce krmiva a doplňků Premin, rovina na 2 200 m, který ovládl stylem start cíl Treasure Rock s Jaromírem Šafářem v sedle, trenérka  Ing. Zdena Havlíčková.

Bylo nám ctí dekorovat i několik našich zákazníků, za všechny zmíním úspěch trenérky a majitelky stáje Ing. Evy Petříkové z JO Beňov.

V Ceně společnosti SWS, a. s. – stch IV. Kat., 4+ na 4 200 metrů se suverénně prosadila  La Milla v sedle s Jakubem Spáčilem.

Doména ze stejné stáje dokončila na krásném třetím místě v rovině V. kat. na 1 800m pro 3leté a starší koně s podporou jezdce Machala Hroudy.

A stejný jezdec dovedl k třetímu místu i Makovou Panenku v Ceně společnosti K K Metal, a. s. - rovině III. Kategorie na 3 200 m.

V hlavním dostihu Velké Slušovické se prosadil Larizano v sedle s ž. Janem Faltejskem a v tréninku Stanislava Popelky. Letošní rok se dostihy na zmíněném závodišti uskutečnily  poněkud opožděně, ale VVS nechyběla a podpořila dostih Cenu přátel MVDr. Antonína Černockého, který v tomto roce oslavil významné životní jubileum a je stálým příznivcem Preminu. V dostihu zvítězil  7 letý Sacamiro reprezentující stáj JO Beňov, trenérky Kateřiny Illíkové, který se vrátil zpět na dráhu po roční pauze a lehce zvítězil ve steeplechase IV kategorie na 3 600 m. V jeho sedle se poprvé objevil žokej Petr Tůma. Napsala nám s poděkováním za podporu dostihů majitelka stáje Ing. Eva Petříková, která také poskytla fotografie.

DOSTIHOVÁ STÁJ TRENÉRA RADIMA BODLÁKA

Pod Buchlovským kopcem, mezi Starým Městem a Jalubím se nachází dostihová stáj trenéra Radima Bodláka. V jeho stáji můžete potkat špičkové koně, někteří mají ambice i na vítězství ve Velké Pardubické.  Velkou šanci měla klisna Delight My Fire, která se při našem nejtěžším dostihu v roce 2017 umístila na skvělém 3. místě (jezdec Niklas Lovén)

Delight My Fire Potomek Way Of Light (USA) a Darmagi (IRE, jejím otcem Desert King). Narodila se 15. března 2010. Hnědka, klisna. Ze 24 startů v překážkových dostizích devětkrát vyhrála, na prémiích získala 3 680 515 korun.

Dalším významným jménem je Slivka (Mikhail Glinka (IRE) - Sun Of Gracie (IRE) (Ivan Denisovich (IRE).

Slivka se narodila 11. 5. 2015. Z prvního ročníku potomků Mikhaila Glinky nejvíce zářila svěřenkyně Radima Bodláka především v Bratislavě, kde zvítězila ve dvojice jedniček. Hned zkraje sezóny ovládla „Cenu trojročných kobýl“, takže ve slovenské Jarní ceně klisen patřila k favoritkám. Závěrečný oblouk ale vytočila hodně zeširoka a skončila pátá. Klasické vítězce Wild Love ale vrátila porážku o tři týdny později, když jí předstihla v závěrečných metrech Ceny Arvy. Také zbylé čtyři loňské starty absolvovala Slivka mezi jedničkovými klisnami a ve všech skončila na třetím nebo čtvrtém místě. Ve Slovenském Oaks své umístění z úvodní dámské klasiky vylepšila o jednu příčku, ale vůbec nejlepší výkon podala v Ceně Pat’s Music. O slovenském derby dnu totiž nestačila pouze výborné starší klisny Zoriana a Saša, na které navíc mnoho neztrácela, když jí od vítězství dělila pouhá délka.

Čtvrtý start na překážkách, čtvrté vítězství. To je bilance svěřenkyně stáje Pod Buchlovem- Slivky, která aktuálně svůj čtvrtý skokanský triumf zapsala na  pro nás poněkud exotické dráze ve švédském Göteborgu. Pod vedením Nicklase Lovéna se jí podařilo na  proutěných překážkách zastínit solidní domácí konkurenci a prokázat, že v ní českému chovu roste další naděje.

Ve stáji je mezi dalšími cca 15-ti koní v tréninku ještě jméno Gontchar, kterého krmivem Premin sponzoruje VVS Verměřovice, s.r.o.

JO BEŇOV

JO Beňov byl založen v roce 1964 a jako zájmová organizace, vedená skupinou nadšenců a milovníků koní, funguje dodnes. V současné době zde stojí 9 koní. Hlavní činností oddílu je příprava koní do rovinných i překážkových dostihů – asistent trenérky Kateřiny Ilíkové Radim Petřík dohlíží na trénink 4 dostihových koní. V roce 2019 se koně zúčastnili 16ti startů u nás a na Slovensku – 8 krát se dokázali umístit a 2 krát zvítězit.

Další koně oddílu, kteří již ukončili dostihovou kariéru, se věnují chovu a sportovní činnosti – drezura, parkur a také pro výuku začínajících jezdců. Pro nejmladší členy jsou ve stáji 2 poníci všestranného využití včetně zápřahu.

Oddíl má k dispozici cvalovou dráhu se steeplovými skoky, travnatou jízdárnu a nádhernou kopcovitou okolní krajinu pro terénní vyjížďky. Velmi vyhlášená je podzimní Hubertova jízda, které se každý rok účastní více než 70 koní a na trati je čeká kolem 50ti přírodních skoků.

Za úspěchy koní oddílu mohou její členové, kteří vše dělají z lásky ke koním – nezištně, každý den po práci či škole.

Ing. Eva Petříková